media-house

Suriname Cable and Communication Network N.V.

sccn_big_logoOnder deze paraplu, aan de HofstedeCrul’laan no 38-42, zijn er 2 media bedrijven, nl. Radio B104.1, Smooth FM en het tv station SCCN Channel 17. SCCN, zoals het televisie station bekend staat, is op kanaal 17 te bereiken en voor de Cable (kabel)ontvangers, op kanaal 68, tewijl het radio station, te beluisteren is op 104.1 op FM schaal.

De eerste radio uitzendingen waren in 1999 en in 2000 begon men met de televisie uitzendingen, dat betekend dat het bedrijf reeds 7 – 8 jaar bezig is de Surinaamse radio en tv wereld, te vergasten op, muziek, informatie (educatie), sport uitzendingen , entertainment programma’s etc..

Het doel van zowel radio als televisie is om een bijdrage te leveren aan de ontspanning en de vorming van de Surinaamse jeugd.
Dit bedrijf heeft en tamelijk jonge directie, die het geloof in de jongeren niet heeft op gegeven.

Het personeel dat er werkt, maakt dagelijks gebruik, van hun creativiteit om steeds weer te zorgen voor een adembenemende uitzending.
Wij voorzien het publiek van zoveel mogelijk aktuele sport uitzendingen op tv..Onlangs zijn de tv uitzendrechten van de Uefa Champions League voetbal, voor ons land, op gekocht. Verder hebben wij een programma aanbod met de meest (internationale) populaire tv series en de spannendste en nieuwste films.Ook is er een sms chat service in de midaguren.

Via B104.1, Smooth FM, kan de luisteraar aan zijn trekken komen door de heetste hits, middels ons sms systeem, aan te vragen de hele dag door met als hoogte punt de maandagavond editie van send it over waarbij luisteraars met elkaar en de omroepster gezamenlijk in gesprek zijn. Weekelijks worden er, bij ons, nieuwe hits “geboren”.

B104.1 staat ook bekend voor de rappe tong (the morning show), waarmee wij de democratie van ons land bewaken. Via korte informatie programmas krijgt de luisteraar een tour door de auto-sport- mode en artiesten wereld.Op gezette tijden wordt ook aan de Rock(dinsdagavond)en de Jazz (zondagavond)liefhebber gedacht.De tieners en diegenen die zich nog jong voelen zijn op hun best tijdens de dagelijkse Hit Planet (s’middags) en de zondagse Hitparade. Voor de stappers en de thuisblijvers is er vrijdag – en zaterdagavond aangepaste muziek om in de weekend sfeer te geraken. De vroege vogels op de zondagochtend kunnen dan lekker genieten van een wekelijkse terugblik van Times of Suriname afgewisseld met muziek uit de jaren 80 en 90.

Sccn