careers

Onze Mensen

Mr. Jerrel M. Rotsburg – Chief Financial Officer1-jerrel-big
Jerrel Rotsburg trad bij Rudisa op 1 maart 2002 in dienst als medewerker Interne Controle. Hij maakte steeds promotie en bekleedt thans de functie Chief Financial Officer (CFO). Jerrel is eindverantwoordelijk voor de planning en controleert de financiële cycli binnen het concern. Dit omvat het jaarlijkse begrotingsproces en de maandelijkse prognoses en rapporten. Hij geeft leiding aan de Debiteuren en Crediteuren afdeling. Voorts behoren het verder ontwikkelen en verbeteren van de administratieve diensten en het opstellen van prognoses en business cases ook tot zijn takenpakket. Kortom, hij is de ‘duizendpoot’ van Rudisa Holdingmaatschappij N.V.

Ik heb voor Rudisa gekozen, omdat het een grote multinational is met een uitgebreid en aantrekkelijk programma voor starters, waardoor ik me kan blijven ontwikkelen.

De functie Chief Financial Officer is een grote uitdaging. Ervaring en een analytisch denkvermogen komen hem van pas bij het vaststellen van een verband tussen een business performance en financiёle cijfers. De CFO dient zorgvuldig en nauwkeurig te zijn en de cijfers moeten altijd kloppen.
Het meest interessante aan deze functie is om onder hoge tijdsdruk oplossingen te bedenken met het maximale rendement.

Zowel tijdens de voorbereidende als besluitvormingsfase werken de dochterondernemingen van Rudisa Holdingmaatschappij N.V. intensief met elkaar samen. Jerrel is een groot voorstander van een structurele benadering die gebaseerd is op een effectieve strategie en goede planning. Op dit gebied komen zijn sterke sociale vaardigheden en innerlijke kracht het best tot uiting. Jerrel is een man die veel zegt met weinig woorden. Bedrijf: Mining Development Corporation N.V.

Dhr. Alirio Polsbroek – hoofdredacteur Times of Suriname 2-polsbroek-big
De Times of Suriname is in mijn ogen een onafhankelijke krant die niet gebonden is aan welke maatschappelijke stroming dan ook.

Centraal bij onze berichtgeving is: de lezers datgene presenteren wat zij graag lezen.

Wij willen niet opdringerig zijn en onze lezers datgene voorschotelen wat wij belangrijk of leuk vinden. Deze werkwijze bij de samenstelling van de krant vergt wel een stukje onderzoek. Maar dit extra werk vertaalt zich in een steeds groeiende oplage.

De grootste krant zijn is één ding, maar die positie behouden is een tweede. Steeds werken aan het verbeteren van ons product, gaat hand in hand met het verbeteren van onszelf en onze staf. Het verbeteren van de teamgeest speelt hierbij een niet overzienbare rol. Het valt namelijk niet altijd mee om steeds te kunnen inspelen op de wensen van onze “cliënten”.

Wie vandaag een krant wil produceren die aanspreekt, zal dus zichzelf moeten wegcijferen. De lezer en het team moeten vooropstaan. De periode waarbij de krant een weerspiegeling was van de wil van een hoofdredacteur is voorbij. Wat dat betreft is het hoofdredacteurschap één grote les in nederigheid. Bedrijf: Rudisa Broadcasting, Communications & Publications N.V.

Dhr. Isfahany Nagessersing – Directeur Suriname Cable and Communication Network N.V. 3-isfahany-big
Isfahany Nagessersing begon zeven jaar geleden als redacteur bij de afdeling Sport van Times of Suriname. Vier jaar geleden maakte hij de overstap naar SCCN.

Ik ben een mediaman. De media is een deel van mijn leven. Het is mijn hobby.

Zijn belangrijkste opdracht was het transformeren van SCCN in een modern medium dat de kijkers, luisteraars en adverteerders aanspreekt. Hij had succes met het feit dat SCCN een van de hoogste ratings in Suriname heeft. SCCN Radio en TV hebben nog steeds als doel om hogere kijkcijfers te halen. Bedrijf: Suriname Cable and Communication Network N.V.

Dhr. R. Sardjoe – Directeur Rudisa Shipping Company N.V. 4-rsardjoe-big
Bedrijf: Rudisa Shipping Company N.V.

Dhr. A. Pherai – Directeur Rudisa Motor Company N.V. 5-pherai-big
Annand Pherai trad in 2000 als service manager in dienst bij Rudisa Motor Company. Hij is momenteel ook directeur van Rudisa Heavy Equipment. In de loop der jaren transformeerde hij de kleine showroom tot een volwaardige autodealer, die een cruciale rol speelt op de lokale markt.

Het aanvaarden van de baan bij Rudisa was een enorme uitdaging. We hebben nu een compleet nieuw bedrijf met een moderne showroom, een reparatiewerkplaats en een afdeling Reserve onderdelen. Mijn topprioriteit is onze klanten een perfecte service te bieden. Als directeur onderhoud ik daarom goede contacten met mijn klanten. Als leidinggevende is het belangrijk dat ik een goede werkhouding heb die mijn werknemers motiveert. Ik kan met trots zeggen dat Rudisa Motor Company zijn plaats heeft verdiend, ondanks de concurrentie van de overige autodealers die occasions verkopen.

Bedrijf: Rudisa Motor Company N.V.

7-sitaldien-bigDhr. R. Sitaldien – Directeur Rudisa World Wide Travel N.V.
Sitaldien, die lid is van de raad van bestuur van het Rudisa concern, is vanaf 2000 in dienst bij Rudisa World Wide Travel. “De reissector is een van de meest aantrekkelijke branches om werkzaam in te zijn. Ik kan met trots zeggen dat Rudisa World Wide Travel een van de vijf beste reisbureaus is in Suriname.

Het is een dynamische baan en ik werk in een internationale omgeving. Elke dag ben ik druk bezig met een erg interessant product: vakanties!

“Het is mijn doel om mijn kennis en inzet te gebruiken om klanten die zorgeloze vakantie te bieden waarvan zij dromen en samen met mij kunnen ze zich daarop voorbereiden.” Jongeren, senioren en mensen met een klein budget bezoeken mij om hun droomvakantie te verwezenlijken.” Bedrijf: Rudisa World Wide Travel N.V.

8-earl-bigDhr. Earl Amsdorf – Parts & Purchase Manager
Rudisa is een vooraanstaande onderneming met technisch hoogstaande producten en activiteiten in diverse CARICOM landen. De onderneming heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en kenmerkt zich o.a. door de focus op klant- en servicegerichtheid, continue productinnovaties en de ambitie om niet alleen de grootste maar ook de kwalitatief beste organisatie in haar sector te zijn.De Functie van Parts & Purchase manager is een uitdagende internationale inkoopfunctie op strategisch/tactisch niveau. Er wordt een grote mate van zelfstandigheid en proactief handelen verwacht.
Als Purchasing Manager stuurt Earl Amsdorf actief de initiële inkoopactiviteiten aan, stelt hij de capaciteitsplanning op en adviseert hij proactief over ontwikkelingen op het vakgebied gekoppeld aan de verschillende afdelingen.Daarnaast vervult hij ook de rol van Commodity Buyer.
Een belangrijke rol in het verkennen van de internationale leveranciersmarkten, de jaarlijkse onderhandelingen met groepsleveranciers en het voorstellen en realiseren van strategische inkoopbesparingen.

Het is een uitdaging om uit de inkoop van materieel, grondstoffen, diensten en logistiek maximaal voordeel te halen. Op het gebied van prijs, leverbetrouwbaarheid, maar vooral op het gebied van kwaliteit.

“Wij streven ernaar de leverancier zo vroeg mogelijk bij onze ontwikkelingsprocessen te betrekken om zo te komen tot de beste oplossing. In mijn werk wil ik mijzelf eigenlijk overbodig maken. Overbodig in de zin dat zaken goed geregeld zijn en daardoor eigenlijk vanzelf lopen.”

2-warsha-bigMw. Warsha S. Torilal-Sardjoe MBA Vice President.
Suriname, met een groeiende economie, is nog onvoldoende toegespitst op nieuw leiderschap. Men heeft nog steeds behoefte aan een mannelijke leider, aan een dominant ‘alfamannetje’. Dat verlangen zit zo diep dat jij je er nauwelijks tegen kunt verzetten.Gezien de dimensie waarbinnen Rudisa als corporate multinational opereert, is mevrouw Torilal een uitstekende leider. Een nieuwe soort leider die opereert met de termen “daadkracht”, “visie”, “resultaat” en “trots”. Binnen Rudisa is zij de ‘crisisleider’. Haar magie is de manier waarop ze zich weet te onderscheiden doordat zij veel nieuwsgieriger, transparanter en flexibeler is, een goed ontwikkeld plichtsbesef heeft en resultaatgericht is.

Ik streef naar ‘organizational citizenship’. het gedrag van medewerkers, dat goed is voor de organisatie. Dat iedereen loyaal is aan Rudisa omdat zij zichtzelf herkennen in de organisatie.


Diversiteit en multifunctionele inzetbaarheid van mijn managers heeft nu voortdurend mijn aandacht en die aanpak begint te werken. Motivatie is iets magisch. Al eeuwen zoeken we naar manieren om onszelf en anderen in beweging te krijgen. De managers moeten cross functioneel zijn, het is niets anders dan onderlinge hulp. Elkaar kunnen vervangen, ondanks dat ze specialist zijn in hun eigen functie.

Werknemers moet je belonen door ervoor te zorgen dat de werknemer iets doet omdat hij dat zelf wilt. Het gaat om werk dat jou, vanuit zichzelf, een gevoel geeft van competentie, autonomie of betrokkenheid.

Als de visie helder is en breed wordt gedragen, werkt iedereen aan hetzelfde collectieve doel, ook voor de leider, waardoor een gevoel van teamspirit en loyaliteit ontstaat. Er is niets mooiers dan trots in eigen prestaties.”
Bedrijf: Rudisa Holdingmaatschappij N.V..

Dhr. S. Chierkoet – Directeur Rudisa Agencies N.V.. 10-chierkoet-bigCompany: Rudisa Agencies N.V.